Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den veteránů

ObrazekVeterans of Foreign Wars, město Rokycany, Nadace pozemního vojska a Vojenské muzeum na demarkační linii v Rokycanech uspořádali oslavy Dne veteránů - Veterans Day v Rokycanech.

ObrazekVeterans of Foreign Wars, město Rokycany, Nadace pozemního vojska a Vojenské muzeum na demarkační linii v Rokycanech uspořádali oslavy Dne veteránů - Veterans Day v Rokycanech.

 

V devět hodin proběhlo svěcení praporů a mše sv. za padlé v kostele Panny Marie Sněžné na Masarykově náměstí.

 

Od desíti hodin bylo možno shlédnout Ukázky jízd vojenské techniky v terénu, včetně historické a těžké techniky v Muzeu na demarkační linii v Rokycanech. Vidět při jízdě v terénu bylo možno například střědní tank T-34, střední tank T-55 AM2 Kladivo, obrněný transportér OT-90 (BVP - tzv. Havlův tigr), střední tank T-72, nákladní automobil Tatra 148, nákladní automobil Tatra 813, nákladní automobil Zil 131, obrněný transportér  BRDM, obrněný transportér BTR-60, terénní automobil GAZ 67 Čapájev, nákladní automobil PV3S, automobilní most Tatra 813 AM-50 a kolopásový obrněný transportér OT-810.

 

Ve čtrnáct hodin patnáct minut vyšel od hotelu Bílý lev slavnostní průvod městem, který prošel ulicemi J. Knihy a Palackého na Masarykovo náměstí. Ve čtrnáct hodin a třicet minut vyvrcholily oslavy na Masarykově náměstí, kde bylo možno slyšet slavnostní projevy oficiálních účastníků oslav, představitelů státu, velení VFW, zástupce velvyslanectví USA, velvyslanectví Ruské federace a starosty města Rokycan. Následovalo kladení věnců k pamětním desce na budově radnice a výstava historických vojenských vozidel mimo jiné i z Vojenského muzeum na demarkační linii v Rokycanech. K vidění byl například střědní tank T-34, ojedinělý nákladní automobil Studebaker US6, nákladní automobil Dodge T214 - WC 51, terénní automobil Ford GPW, nákladní automobil GMC 353 CCKW, terénní automobil GAZ 67 Čapájev a nákladní automobil Praga RN

 

Plakát je ke stažení zde

 

Náhledy fotografií ze složky Den veteránů 2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kaufi - Třeba tam je...

Třeba pod Jarinem ten podstavec je... Co ty víš...

Gaston - Rudoarmějec jak za dob dávno minulých...

Jarinovi chybí už jenom ten postavec... :-)