Jdi na obsah Jdi na menu
 


Březinka 1938

ObrazekLetošní akce naváže na úspěšný „Den pro Březinku“, který byl pořádán u příležitosti oslav 750 let města Náchoda. 20. září 2008 tak pěchotní srub N-S 82 Březinka znovu ožije přítomností dobového vojska a techniky, dvakrát během dne se dokonce na několik minut ozvou i zbraně srubu.
ObrazekLetošní akce naváže na úspěšný „Den pro Březinku“, který byl pořádán u příležitosti oslav 750 let města Náchoda. 20. září 2008 tak pěchotní srub N-S 82 Březinka znovu ožije přítomností dobového vojska a techniky, dvakrát během dne se dokonce na několik minut ozvou i zbraně srubu. Podobně jako v roce 2004 bude na krátké bojové ukázky, představující cvičení prvorepublikové armády, navazovat výstava pod širým nebem. Na jednotlivých stanovištích se během celodenního programu představí vojenskohistorické spolky zabývající se obdobím první republiky. K vidění bude dobový život v polním vojenském ležení, ukázky výstroje a výzbroje čs. armády včetně výcviku i dobová technika, a to vše s odborným komentářem zasvěcených milovníků vojenské historie. Návštěvníci budou moci mezi stanovišti volně procházet, na vše se v klidu a zblízka podívat.

Program u pěchotního srubu Březinka doplní výstava vojenské techniky u pěchotního srubu Voda v Náchodě-Bělovsi. Ten má v budoucnu sloužit jako vstupní expozice k naučné stezce po objektech spravovaných KVH Náchod. V rámci akce bude mimořádně možné shlédnout také vnitřní prostory srubu, kde od roku 2004 probíhá rekonstrukce. Před objektem bude navíc probíhat prezentace Spolku přátel vojenské historie - 6. praporu polních myslivců Náchod, která přiblíží historii bitvy u Náchoda svedené 27. června 1866 v rámci prusko-rakouské války.

Zdroj: http://www.brezinka.cz


 

Klub bude na tuto akci nejspíše vypravovat autobus. Z techniky muzea se zúčastní akce Tatra OA vz. 30 a Škoda 903 Superb.

 

Akci pořádá KVH Náchod.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář