Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. výročí Dne veteránů v Rokycanech

ObrazekV neděli 15. listopadu 2009 oslavíme v Rokycanech 20. výročí Dne veteránů. Letos se oslav organizovaných nepřetržitě od roku 1990 bohužel nezúčastní tři zakládající členové, kteří nás v loňském a letošním roce opustili - pan Milan Tauš, pan Milan Procházka a pan Bruce Withers ...

ObrazekV neděli 15. listopadu 2009 oslavíme v Rokycanech 20. výročí Dne veteránů. Letos se oslav organizovaných nepřetržitě od roku 1990 bohužel nezúčastní tři zakládající členové, kteří nás v loňském a letošním roce opustili - pan Milan Tauš, pan Milan Procházka a pan Bruce Withers. Jim a veškerým veteránům válek bude pak věnována minuta ticha.

Nedělní program bude zahájen modlitbou a svěcením praporů od 9 hodin v kostele Panny Marie Sněžné, následuje slavnostní průvod ulicemi Sladovnická, Josefa Knihy a Palackého. Po jeho příchodu na náměstí dojde nejprve k pietnímu aktu pokládání věnců, následovat budou státní hymny, projevy, zdravice oceněných současných českých a amerických válečných veteránů a na závěr salva z pušek, kterou zajistí příslušníci klatovské posádky Armády České republiky.

Vedle představitelů rokycanské radnice se oslav zúčastní zástupci americké veteránské organizace Veterans of foreign wars, Ambasády Spojených států amerických v Praze, Konzulátu Ruské federace v Karlových Varech, Armády České republiky, Lions Clubu, Českého svazu bojovníků za svobodu a dalších.

 

Všichni občané města jsou zváni.

 

 

Obrazek

 

 

Náhledy fotografií ze složky 20. výročí Dne veteránů v Rokycanech

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

SVV CR - Den veteránů

Fotoreportáž z tohoto setkání také najdete na webových stránkách Sdružení válečných veteránů ČR: www.legionar.org