Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muzejní noc Rokycany

Obrazek29. května 2010 se v Rokycanech uskuteční již 5. Muzejní noc, zařazená do Festivalu muzejních nocí, který se realizuje v muzeích po celé republice pod patronací Asociace muzeí a galerií ČR.

Obrazek29. května 2010 se v Rokycanech uskuteční již 5. Muzejní noc, zařazená do Festivalu muzejních nocí, který se realizuje v muzeích po celé republice pod patronací Asociace muzeí a galerií ČR. Muzejní noc pořádají i další muzejní instituce v evropských zemích, zpravidla je festival zahajován v předvečer oslav Mezinárodního dne muzeí.

Do akce Muzejní noc v Rokycanech se prvně zapojuje i Muzeum na demarkační linii v Rokycanech. Dašlí subjekty podílejících se na Muzejní noci v Rokycanech jsou Muzeum dr. Bohuslava Horáka, Hvězdárna Rokycany a Městská knihovna Rokycany. Všechny tyto instituce zvou obyvatele města i širokého okolí prožít zajímavé zážitky. Město Rokycany přislíbilo uhradit dopravu mezi jednotlivými dosti vzdálenými objekty muzeí, neboť i tato akce se stala součástí celoročních oslav 900 let od první písemné zmínky o městě Rokycany.

ObrazekKaždá ze zúčastněných organizací nabídne divákům vlastní program, který vychází ze specifik jeho práce s veřejností a kromě toho další pořady, připravené pouze pro tuto noc – divadelní, taneční a šermířská vystoupení, prohlídky techniky a také specifické programy pro děti – soutěže, hry, stezku odvahy a jiné. Mimo rámec aktivit uvedených institucí bude otevřen se samostatným programem i kostel P. M. Sněžné v Rokycanech v sousedství muzea – zde program připravila rokycanská farnost.

Zveme všechny ke shlédnutí pestrého programu a věříme, že  akce vyláká obyvatele od obrazovek televizorů a přivede je k aktivnějšímu trávení víkendového času, ve společnosti jejich dětí a přátel, a zároveň jim přinese zcela neočekávané prožitky. O letošní Muzejní noci by se tak měly Rokycany stát zase na chvíli živým centrem, které neusne se zavírací dobou obchodů. Program bude zahájen v 17 hodin před Muzeem dr. Bohuslava Horáka a zde také ve 24 hodin bude ukončen.

 

Pořadatelé zvou srdečně k účasti širokou veřejnost.

 

Plakát akce zde

 

Náhledy fotografií ze složky Muzejní noc

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář