Jdi na obsah Jdi na menu
 


100 let Československých legií 1914 - 1918

100_let_cs_legii_200x123.jpgLetos uplyne sto let od vzniku Československých legií, proto se místopředseda Evropského parlamentu Ing. Oldřich Vlasák rozhodl uspořádat výstavu připomínající hlavní události spojené se zahraničními čs. vojsky, které významně přispěly k formování českého a slovenského národa.

100_let_cs_legii.jpg

Letos uplyne sto let od vzniku Československých legií, proto se místopředseda Evropského parlamentu Ing. Oldřich Vlasák rozhodl uspořádat výstavu připomínající hlavní události spojené se zahraničními čs. vojsky, které významně přispěly k formování českého a slovenského národa.

 

Expozice výtvarníků Jana a Sabiny Kratochvilových, kteří ve spolupráci s exulanty a Úřadem pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu vybudovali v Brně „Muzeum českého a slovenského exilu 20. století“,  obsahuje zajímavé informace pro všechny, kteří se s tímto obdobím vzniku naší první samostatné republiky dosud setkávali jen sporadicky. 

 

Náš klub obdržel od europoslance Ing. Oldřicha Vlasáka pozvánku na slavnostní zahájení výstavy, které se uskuteční v pondělí 24. března 2018 od 18:00 hodin ve vstupních prostorách Kulturního domu Peklo (Pobřežní 2220/10, 301 00 Plzeň).

 

Pro veřenost bude výstava přístupná od 24. března do 3 dubna 2014.

 

 

Odkazy:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář