Jdi na obsah Jdi na menu
 


Video BAHNA 2005

ObrazekSouhrnný dokument o 16. ročníku BAHNA 2005. Den pozemního vojska proběhl v duchu oslav 60. výročí ukončení 2.světové války Evropě. V defilé historické techniky se představilo 60 kusů vojenské historické techniky z období 2.světové války převážně ze sbírek Vojenského muzea na Demarkační linii v Rokycanech.

Čas: 27:32

Souhrnný dokument o 16. ročníku BAHNA 2005. Den pozemního vojska proběhl v duchu oslav 60. výročí ukončení 2.světové války Evropě. V defilé historické techniky se představilo 60 kusů vojenské historické techniky z období 2.světové války převážně ze sbírek Vojenského muzea na Demarkační linii v Rokycanech. Tohoto ročníku se zúčastnilo v dosavadní historii nejvíce zahraničních účastníků. Byli zde představitelé armád Francie, Polska, Rakouska, Slovenska, SRN, USA a Velké Británie i se svou těžkou bojovou technikou. Premiérově se zde představily s průlety nové nadzvukové letouny JAS-39 Gripen. Novinkou tohoto ročníku byla kombinovaná dynamická ukázka jednotek Společných sil Armády České republiky a tankové roty Aktivních záloh AČR.

 

 

Zdroj: www.army.cz

Pořad vznikl ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR, odbor komunikačních strategií ve společnosti A-NEWA s.r.o. vyrobila © Česká televize 2005

Pro www.army.cz z VHS upravil: František Bobisud; TO MO, 2010

 

Náhledy fotografií ze složky Bahna 2005

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář