Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střelecká soutěž - Memoriál Gen. J. Buršíka Hrdiny SSSR 2009

ObrazekJednota ČsOL při Vojenském muzeu na demarkační linii v Rokycanech spolu s 1.tankovou rotou Aktivních záloh AČR „Československých legií“ pořádala 4.7.2009 již čtvrtý ročník střelecká soutěže "Memoriál Hrdiny SSSR generála Josefa Buršíka" v jeho rodišti,  chodské obci Postřekov.

Jednota ČsOL při Vojenském muzeu na demarkační linii v Rokycanech spolu s 1.tankovou rotou Aktivních záloh AČR „Československých legií“ pořádala 4.7.2009 již čtvrtý ročník střelecká soutěže "Memoriál Hrdiny SSSR generála Josefa Buršíka" v jeho rodišti,  chodské obci Postřekov.

ObrazekV úvodu akce se v 10:00 v obci Postřekov nejprve konala vzpomínková akce na místního rodáka, tankistu, Hrdinu SSSR generála Josefa Buršíka. Zástupci jednoty ČsOL Rokycany a 1. tankové roty AZ spolu se zástupci obce uctili jeho památku položením věnce k pomníku u jeho rodného domu. Několik vzpomínkových vět na místě pronesl starosta obce Postřekov, bratr František Friš a velitel 1. tankové roty kapitán v záloze Milan Mojžíš.

Po ukončení pietního aktu následoval přesun na místní střelnici, kde byla zahájena střelecká soutěž "Memoriál Hrdiny SSSR generála Josefa Buršíka", která má zde tradici již od roku 2006. Střílely se jako obvykle tři pistolové disciplíny: mířená střelba na 25 metrů (10 ran ve stoje), rychlostřelba na 10 metrů (10 ran ve stoje) a mířená střelba na 25 metrů (10 ran) v kleče. Novinkou v letošním ročníku byla soutěž ve střelbě malorážkou na 50 m, která byla součástí celkového hodnocení a též vedena jako samostatná disciplína o pohár starosty obce. V příjemném červencovém odpoledni soutěž proběhla bez mimořádných událostí, pouze několik papírových rukojmí na terčích se stalo obětí „osvoboditelů“.

ObrazekHlavní cena i letos zůstala v Postřekově. Soutěž vyhrál rotmistr v záloze František Jasan, druhé místo obsadil rotmistr v.z. Jiří Knopf a jako třetí se umístil nadrotmistr v.z. Radek Říha. Pohár starosty obce Postřekov ve střelbě malorážkou získal rotmistr v.z. Jiří Knopf, druhé místo obsadil kpt v.z Milan Mojžíš a třetí místo rtm. v.z. František Jasan, všichni členové jednoty ČsOL Rokycany. Po ukončení soutěže organizátoři ve spolupráci se starostou obce Postřekov, předali vítězům diplomy, poháry a věcné ceny a následovalo posezení u ohně, které nebylo přerušeno ani občasnými přeháňkami a ani vyprávěním neuvěřitelných příhod ze zásob rotmistra v záloze Petra Fialy.

ObrazekNa závěr kpt. v.z. Milan Mojžíš jménem příslušníků 1. tankové roty Aktivních záloh  "Čs. legií" poděkováno představitelům místní samosprávy, rozhodčím, postřekovským tankistům a členům ČsOL a všem, kteří se podíleli na organizování vzpomínkové akce a střelecké soutěže.

Akci organizovala jednota Československé obce legionářské  při Vojenském muzeu na demarkační linii v Rokycanech ve spolupráci s Obecním úřadem Postřekov a 1.tankovou rotou Aktivních záloh „Československých legií“.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář