Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyznamenání příslušníků tankové roty Aktivních záloh

ObrazekV pátek 21. 3. 2008 proběhlo v budově Generálního štábu AČR v Praze vyznamenání příslušníků Armády České republiky a aktivních záloh Čestným odznakem štábního kapitána Václava Morávka,  kterého si jako patrona zvolili příslušníci Aktivních záloh. Celkem bylo náčelníkem Generálního štábu AČR generálporučíkem Vlastimilem Pickem vyznamenáno za odpovědný a aktivní přístup při zabezpečování a činnosti jednotek....

ObrazekV pátek 21. 3. 2008 proběhlo v budově Generálního štábu AČR v Praze vyznamenání příslušníků Armády České republiky a aktivních záloh Čestným odznakem štábního kapitána Václava Morávka,  kterého si jako patrona zvolili příslušníci Aktivních záloh. Celkem bylo náčelníkem Generálního štábu AČR generálporučíkem Vlastimilem Pickem vyznamenáno za odpovědný a aktivní přístup při zabezpečování a činnosti jednotek aktivních záloh 10 vojáků z povolání a 10 členů aktivních záloh, z nichž čtyři jsou  příslušníky 1. tankové roty AZ  "Československých legií" 73.tankového praporu " Hanáckého" z Přáslavic. Jedná se o nrtm. v záloze Ing. Radka Říhu,  rtn. v zál. Jana Hájka, rtn. v zál. Martina Paura a rtn. v zál. Luboše Tkadlece. Vyznamenané dekoroval první zástupce NGŠ generálporučík Jaroslav Kolkus, který poděkoval příslušníkům aktivní zálohy za práci nad rámec svých občanských povinností. Přítomnost čtyř příslušníků tankové roty AZ ve dvacítce vyznamenaných je i oceněním práce a trvale dobrých výsledků 1.tankové roty AZ a celého 73.tpr.


ObrazekPo slavnostním aktu proběhlo společné fotografování  a neformální diskuze spojená s občerstvením. V 11:00 se vyznamenaní přesunuli k Prašnému mostu, kde proběhl vzpomínkový akt u pomníku věnovanému památce štábního kapitána (nyní plk. i.m) Václava Morávka, který zde přesně před 66 lety padl v boji s gestapem. Akce proběhla za účasti náměstka ministryně obrany Františka Padělka, ředitele sekce rozvoje druhů sil - operační sekce MO brigádního generála Josefa Bečváře, poradce ministryně obrany Viktora Mecy a dalších hostů z řad Aktivních záloh, Společnosti Václava Morávka z Kolína, ČsOL, ČSBS, představitelů magistrátu hlavního města Prahy, Městské části Prahy 6 a dalších.

 

Reaktor

 

Kdo byl štábní kapitán Václav Morávek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář